Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ

Ο εκδότης των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ Γιάννης Πουρνάρας μας εμπιστευόταν απόλυτα. Είχε άποψη για όλα, αλλά κυρίως παρακολουθούσε από κοντά τα πολιτικά θέματα του περιοδικού και συνεργαζόταν στενά με τον αρχισυντάκτη Γιώργο Μπέρτσο (είχε γίνει γνωστός από την υπόθεση Λαμπράκη) και τον Νίκο Αγγελή. Τίς δικές μας σελίδες τις έβλεπε τυπωμένες και επενέβαινε εκ των υστέρων σε ο,τι δέν του άρεσε. Δεν  φώναζε ποτέ, δεν ήταν προσβλητικός ούτε ειρωνικός. Εξέφραζε τις αντιρρήσεις του αλλά πάντοτε με ευγένεια. Επί πλέον στις δύσκολες περιπτώσεις κάλυπτε πάντα τους συνεργάτες του.

Όταν πήγα στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ τη σελιδοποίηση είχε αναλάβει ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Λίγο αργότερα ήρθε ο Ανακρέων Καναβάκης, ο οποίος σχεδίασε από την αρχή το περιοδικό, αφήνοντας την εκτέλεση στούς άλλους. Όταν πια ξεκινήσαμε το ένθετο της «Σύγχρονης Ζωής», αrt director είχε αναλάβει η Βίκυ Αλικάκη η οποία μετά από λίγο μεταπήδησε στη διεύθυνση του ΤΗΛΕΡΑΜΑΤΟΣ.

Ο Γιάννης Πουρνάρας ήταν γιος του Ανδρέα Πουρνάρα, ιδρυτή της εταιρείας Πάπυρος (1936) και εκδότη των «Απάντων των Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων».

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ έκλεισαν το 1983 με κυκλοφορία 40,000 φύλλα που σήμερα μόνο να ονειρευτούν μπορούν τα εντυπα. Ξανάνοιξαν αργότερα για ενα μικρό διάστημα και έκλεισαν οριστικά το 1987. Τότε εγώ εργαζόμουν στό ΠΑΝΘΕΟΝ και δέν μπορούσα να συνεισφέρω σ΄αυτή την νέα έκδοση. Η Βίκυ όμως ήταν το δεξί χέρι του Γιάννη Πουρνάρα. Σχετικά πρόσφατα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αγοράστηκαν και κυκλοφορούν από τον οίκο Λιβάνη. Είναι όμως μιά άλλη εποχή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s