ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΕΥΧΗ

 

ΠΑΝΘΕΟΝ ΓAMOΣ ΣΠITI

Μια πρωτιά του ΠΑΝΘΕΟΝ ήταν η έκδοση διπλών τευχών. Με αφορμή το γεγονός οτι σε μια πασχαλιάτικη έκδοση  είχε πολλή ύλη και διαφήμιση και το περιοδικό δέν θα μπορούσε να δεθεί γιατί θα άνοιγε, τα πασχαλινά θέματα συγκεντρώθηκαν σ΄ενα ξεχωριστό τεύχος, που κυκλοφόρησε μαζί με το κανονικό, χωρίς καμιά αύξηση στην τιμή του. Aκόμη κι η διαφημιστική εταιρία Λεούση, που είχε αναλάβει την προβολή του περιοδικού, θεώρησε το γεγονός πρωτοφανές. Το παράδειγμα ακολούθησε τα επόμενα Χριστούγεννα η ΓΥΝΑΙΚΑ  πού βγήκε με διπλό τεύχος και μάλιστα την ημερομηνία κυκλοφορίας του ΠΑΝΘΕΟΝ. Και τα δυό περιοδικά ήταν τότε δεκαπενθήμερα. Το ΠΑΝΘΕΟΝ κυκλοφορούσε κάθε δεύτερη Τρίτη ενδιάμεσα από τη ΓΥΝΑΙΚΑ.

Στα διπλά τεύχη κατατάσσεται και η ΕROTICA. Ηταν αφιερωμένη στη σεξουαλική ζωή των γυναικών και είχε σκοπό να καθοδηγήσει με σοβαρότητα και να λύσει σχετικές απορίες, σε μιάν εποχή που δεν συζητιόνταν όλα ελεύθερα. Το ΠΑΝΘΕΟΝ συνεργάστηκε τότε με τον Θάνο Ασκητή που μόλις είχε ιδρύσει το Σεξολογικό Ινστιτούτο. Τήν επιμέλεια των τευχών αυτών, που ανέβαζαν και την κυκλοφορία του περιοδικού είχε αναλάβει η Μαρία Αντωνιάδου.

Από την ομάδα του ΠΑΝΘΕΟΝ  εκδόθηκαν και ξεχωριστά τεύχη οπως ο ΓΑΜΟΣ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ  με θέματα διακόσμησης, η ΚΟΥΖΙΝΑ με συνταγές μαγειρικής. Ανεξάρτητα τεύχη που εκδόθηκαν από την ομάδα του ΠΑΝΘΕΟΝ ήταν το  SLIM, για την υγεία, το αδυνάτισμα και γενικά την ομορφιά και το ΕΝΤΟΣ, με θέματα που αφορούσαν γενικώτερα το σπίτι. Τίς φωτογραφίσεις είχε αναλάβει ο Χάρης Σταθόπουλος κι ακόμα θυμάμαι το πρώτο τεύχος μ΄ενα ζευγάρι που έπαιζε τάβλι. Φόντο λευκό, τραπεζάκια  και καρέκλες μπλέ. Το απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι. Πολλοί το αγόρασαν γιατί  ακριβώς τους προσέλκυσε το εξώφυλλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s