ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

Fani Moda

Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των οίκων μόδας ο Χρήστος Κουράκλης κατόρθωσε να συγκεντρώσει τούς πιό σημαντικούς (Βασιλειάδου, Βούρος, Γεράρδος, Κατραμάτου, Μαϊλης, Μαυρόπουλος) σε σωματείο ελληνικής υψηλής ραπτικής. Απείχε ο Φιλήμων που δέν πολυπίστευε σε παρόμοιες οργανώσεις. Ομως με την υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορίου, επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη, οργανώθηκαν επιδείξεις στη Νέα Υόρκη, την Τεχεράνη, το Ντουμπάι, την Κύπρο. Πού έμειναν όμως χωρίς συνέχεια.

Η Αννα Κατραμάτου θεωρεί οτι η χρυσή εποχή της ελληνικής υψηλής ραπτικής ήταν μεταξύ 1980-85. Τα Ποσειδώνια έδιναν πολλές δημιουργικές ευκαιρίες στα ατελιέ. Γιατί οι εφοπλιστίνες του Λονδίνου έρχονταν να ραφτούν στην Αθήνα. Αλλο ήταν το σύνολο που θα φορούσαν για να βαφτίσουν ενα πλοίο της εταιρίας (ήθελε προσοχή το μήκος για να γίνουν αποκαλύψεις), άλλο το φόρεμα για το επίσημο δείπνο που έπρεπε να είναι στολισμένο κυρίως στο ντεκολτέ.

Την ίδια εποχή τη δεκαετία του ΄80 η Ερμού παρήκμασε και η αγορά μετακινήθηκε στο Κολωνάκι, όπου όλα τα υπόγεια της Σκουφά μετατράπηκαν σε μπουτίκ γυναικείων κυρίως ρούχων. Χρειάστηκε η πεζοδρόμηση της Ερμού για ν΄αποκτήσει ο εμπορικός αυτός δρόμος την αλλοτινή του αίγλη. Στο μεταξύ όμως έκλεισαν μαγαζιά οπως του Παπαγιάννη και του Σινάνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s