Ο FAUCHON ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Fauchon-goodie-bag

Ομολογώ πως μου άρεσε πολύ η εποχή της ευμάρειας (και σ΄όλους φαντάζομαι, άσχετο αν τώρα την πληρώνουμε πολύ ακριβά). Τότε λοιπόν και συγκεκριμένα το 1991 στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του ΠΑΝΘΕΟΝ, ο γευσιγνώστης συνεργάτης του περιοδικού Ντίνος Στεργίδης πρότεινε delicatessen για το γιορτινό τραπέζι από το Precieux της Αθήνας. Οπως sauté de chevreuil grand veneur, δηλαδή ελάφι μaγειρεμένο με σάλτσα από κόκκινο κρασί, αρμανιάκ, ζελέ από κόκκινα φρούτα, λαχανικά, λίπος χήνας και μυρωδικά, που στοίχιζε 7.350 δρχ. τα 700 γραμ. Εκ των οποίων μόλις τα 350 γραμ. ήταν τo κρέας. Εβρισκες εκεί σάλτσες και μουστάρδες κι όλα τα υπέροχα προϊόντα του Fauchon.

To Precieux λειτουργούσε και σαν εστιατόριο σέ ένα υπέροχο νεοκλασικό στην άρχή της οδού Ακαδημίας, όπου πηγαίναμε για να γευθούμε την κοτσίδα ψαριών (σφυρίδα και σολομό) που ήταν η μεγάλη του σπεσιαλιτέ. Κι εκεί σε μια εκδήλωση του οίκου κοσμημάτων Απόστολος Βιλδιρίδης για τους δημοσιογράφους, ( μέ αφορμή την κάθοδο του από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα), μας εντυπωσίασε ένας μεγαλοπρεπής ολόκληρος σολομός, που κυριαρχούσε στον μπουφέ. Τότε βέβαια δεν έβρισκες τον σολομό στη λαϊκή.

Στο ρεπορτάζ του ο Στεργίδης προτείνει επίσης πατέ από συκώτι χήνας που περιβάλλεται από πατέ πάπιας και χοιρινού και χαρακτηρίζεται σάν φίνο έδεσμα, θεαματικό στην παρουσίαση του. Τιμή μόλις 3.500 δρχ. τα ΙΟΟ γραμ. Ή πατέ κάστανου Ηediard για τη γέμιση της γαλοπούλας, 2.000 δρχ. τα 230 γραμ. Αυτά και αρκετά άλλα από το Αmadeus της οδού Κηφισσίας. Φημισμένο επίσης για τις σπάνιες γεύσεις του αλλά και τα delicatessen αλλά και τα ωραία αντικείμενα που διέθετε ήταν το Connaisseurs. της οδού Χάρητος, που εξακολουθεί να ζεί και να βασιλεύει ακόμη και σ΄αυτή την περίοδο της κρίσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s