ΤΙ ΚΡΙΜΑ

Προαναγγέλεται από ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, ως ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Από τις 25 Σεπτεμβρίου και κάθε μήνα το ΜΑRIE CLAIRE θα κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με ΤΟ ΒΗΜΑ. Που υπόσχεται Κυριακές πιό λαμπερές. Με δυό λόγια κρίθηκε ασύμφορη η συνέχιση της κυκλοφορίας του γυναικείου περιοδικού και μπαίνει ως ένθετο στο ΒΗΜΑ αντικαθιστώντας το ΒΗΜΑ DONNA.

Mε μηνιαία κυκλοφορία κάτω από 10.000 φύλλα (9560 για την ακρίβεια) το περιοδικό δέν ηταν βέβαια δυνατόν να σταθεί αυτόνομο στο περίπτερο όταν μάλιστα το ανταγωνιστικό ELLE  έφθανε στι 34.600 και όπως είναι φυσικό προσήλκυε τη διαφήμιση.

Η δημοσίευση στο ΒΗΜΑ ανατρέχει στα τέλη του 1988 οταν προετοιμαζόταν το πρώτο τεύχος της ελληνικής εκδοσης. Αναφέρεται στις πυρετώδεις προετοιμασίες, το γεγονός οτι σχεδιάστηκε για να γινει το περιοδικό της ελληνιδας που σκέφτεται αλλά βέβαια ενδιαφέρεται πολύ και για τη μόδα. Τι είναι αυτό που το κρατά στην αιχμή για τρεις ολόκληρες δεκαετίες? αναρωτιέται ο αρθρογράφος. Τό πρόβλημα είναι οτι δέν είναι πιά στην αιχμή.

Δέν εργάστηκα ποτέ στο ΜARIE CLAIRE, έζησα όμως τον πυρετό της έκδοσής του από τη στιγμή που η εκδότρια του Δημοσιογραφικού Ορανισμού Λαμπράκη, Ρούλα Μητροπούλου εξασφάλισε τα δικαιώματα από τόν γαλλικό εκδοτικό οίκο. Ηξερα, όλοι ξέραμε, πώς το MARIE CLAIRE ηταν το καμάρι του οργανισμού και τό μόνο που αποδέχονταν οι εφημεριδάδες. Τα υπόλοιπα περιοδικά δέν υπολογίζονταν. Κι ίσως να έχει δίκηο η Ινώ Κωνσταντοπούλου, διευθύντρια του ΠΑΝΘΕΟΝ που επιμένει οτι το περιοδικό αυτό που ανήκε επίσης στον ΔΟΛ, έκλεισε για να ενισχυθεί με διαφημίσεις ο γαλλόφωνος τίτλος.

Το ΜΑRIE CLAIRE κυκλοφορούσε σε πολλές χώρες. Το καθένα είχε τον δικό του χαρακτήρα. Ολα όμως εποπτεύονταν από τίς «γαλλίδες» που δημιουργούσαν αναταραχή όταν επρόκειτο να επισκεφθούν τα γραφεία της Πανεπιστημίου και να παρακολουθήσουν έκ του σύνεγγυς την πορεία του περιοδικού και να δώσουν κατευθύνσεις.

Πρώτη διευθύντρια του περιοδικού υπήρξε η Αθηνά Γληνού που την αντικατέστησε η «μαθήτρια» μου Κάτια  Δημοπούλου.

 

26722630_synthesi-limghandler

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s